Posted inБез категория

Шведски лекари отказват да оперират пушачите

dimШведската асоциация на лекарите  излезе с  изявление, че отсега пушачите няма да бъдат  оперирани. Изключения ще се правят  само ако операцията  е необходима за да се спаси човешки живот.

Почти по същото време редица влиятелни обществени организации поискаха пълна забрана на тютюнопушенето от 2025 г. и въвеждането на програма за принудително отучване на пушачите от тяхната зависимост.

Така, сега почти 15% от шведите, които обичат да пушат, попадат в  новата каста на „недосегаемите“.

Символичното прехвърляне на шведските пушачите в категорията втора класа граждани, се случи преди пет години. Цялата страна тогава наблюдаваше делото, което гледа екологичния съд в град Въкше.

Бивш адвокат, който живее във вила в южната част на Швеция, подава жалба срещу съседката си, която пуши около дома си в прилежащата му територия. Адвокатът твърдял, че   вятърът носи отровния дим към него и затова той е принуден да прекарва много часове от скъпоценния си живот с противогаз.

Анекдотът се превръща в драма. На мястото на „престъплението“ пристига комисия, която прави съответни измервания и признава правотата на ищеца. На зловредният отровител въздуха е било забранено да пуши навън, макар и на територията на имота си. В случай, че излезе от очертания за целта  кръг, дамата я чакало принудително изселване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *