Европейската народна партия подкрепя ГЕРБ

    ЕНП подкрепя ГЕРБ, Бойко Борисов и България, заяви генералният секретар на партията Антонио Лопез на пресконференция със заместник-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов в централата на ГЕРБ.

     Генералният секретар на Европейската народна партия (ЕНП) Антонио Лопез и председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Джоузеф Дол пристигнаха в София за националната конференция на ПП ГЕРБ, която ще се проведе в неделя, в зала „Арена Армеец”.

    Лопез подчерта, че иска да разсее всякакви съмнения от последния месец, че Европейската народна партия е оттеглила подкрепата си от ГЕРБ, след като правителството на Бойко Борисов подаде оставка.

    „Европейската народна партия (ЕНП) подкрепя ГЕРБ, Бойко Борисов и България. Антонио Лопез благодари за възможността да бъде тук и обясни, че на утрешната национална конференция на ГЕРБ ще присъства и председателят на Групата на ЕНП в ЕП Джоузеф Дол.

    „Преди три седмици, в Брюксел изказах съмнения, предвид тези необосновани твърдения – за липса на подкрепа от ЕНП, понякога подкрепяни от Социалистическата партия, тук в България“, каза Лопез.

    „Присъствието на президента на нашата парламентарна група говори само по себе си за това. ЕНП подкрепя ГЕРБ в този парламент, както досега винаги сме го правили – ГЕРБ, Бойко Борисов и България. За разлика от социалистите, аз съм взискателен човек, ние сме различни от социалистите, и в други страни членовете на нашата партия имат като основен приоритет гражданите на самата държава, обясни Лопез.

    По думите му – има три основни теми, важни за всички – енергетиката, липсата на работни места и безработицата сред младите хора. Това са приоритети за всички ни, каза Лопез. В разговорите ни с Цветанов и Борисов съм сигурен, че тези приоритети ни обединяват, освен това от първа ръка научих за страхотната организация, която се прави за кампаният. Хареса ми начина, по който са събрани подписите за тази кампания, посочи още Лопез.

    Европейската народна партия (ЕНП) подкрепя всички свои членове, и ако те ни поканят, ние се отзоваваме. В този случай поканата беше от ГЕРБ. България в момента има нужда от стабилно правителство, обясни още Антонио Лопез. За България Лопез каза – ние не сме имали проблеми, като в Италия например. Аз винаги съм подкрепял полезния вот – тоест за партия, която може да управлява, да има стабилно мнозинство и премиер, познат на всички в Европейския съюз, какъвто е Бойко Борисов, каза Антонио Лопез.

    Генералният секретар на ЕНП припомни, че преди 4 години България е била „извън играта“, а днес панорамата е различна. България минава през трудни моменти, но по въпроси като сигурността например, мнението за България, и имиджът на страната, са променени абсолютно, каза генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопез. За моята партия, за ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, това е важно – отбеляза той.

    Правителството на Испания иска да работи за интегрирането на българските имигранти в нашата страна. Това ще бъде тема, по която аз ще работя следващите две години, заедно с ГЕРБ, каза Лопез.

    На въпрос, свързан с мониторинга, който се извършва над България от Европейската комисия, Лопез обясни: „Мониторинг се прави на много страни от ЕС, по няколко причини. В Испания също има мониторинг. Това е нещо нормално.

    Хората трябва да работят за единството, каза генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопез. Симпатични са ми хората, които правят проекти за реално единство. Винаги социалистическите партии се базират на това, че те имат една емблема, едно име, но това единство е нереално, обединява ги само знамето и името. Трябва да се разкрива лицемерието, което стои зад лицата. Работим винаги с хората, които искат да има единство, посочи Лопез.

    На въпрос – кое го кара да мисли, че ГЕРБ ще промени водената досега политика и ще спазва приоритетите на ЕНП, Лопез обясни: „Ако преди имаше стабилно мнозинство, и се беше приела реформата в енергийния сектор, нямаше да се стигне до протестите. Тези, които тогава критикуваха реформата, нека видим какво ще казват накрая. Те също имат отговорност“.

    http://focus-news.net/?id=n1768316

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *