Apple патентова нотбук-трансформър

    appleВ новата си заявка за патент, Apple предлага специална конструкция на лаптоп – трансформър: с подвижeн   капак, който ще бъде свързан с основния модул   „по въздуха“ и ще се зарежда по този начин.

    Бюрото по регистрация на патенти и търговски марки САЩ (USPTO) публикува  патентната заявка на Apple, наречена  „Безжичен дисплей за електронни устройства.“ Тя показва, че компанията все още се интересува  от мобилни компютри тип трансформър, пише AppleInsider.

    В заявката е описан нотбук със сензорен дисплей в капака, монтиран на шарнири. Особеността на конструкцията е, че капакът с дисплея може да се отдели от корпуса  и да се използва самостоятелно.

    В този случай  между основния корпус на лаптопа и  дисплея ще има  безжична връзка, по която на екрана може да постъпва информация. Връзката ще    бъде осъществявана чрез различни технологии, включително Wi-Fi и Bluetooth.

    Така потребителят ще е в състояние да работи с дисплея отделно от основния модул, като ще бъде оборудван с батерия, която ще се зарежда по два начина. Първият начин – чрез електрически контакти на шарнира, когато е върху основното устройство. Вторият   – с безжична индукционна технология.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *