Журналист, снимащ филм за бездомните замръзна до смърт, нощувайки на улицата

    Британският журналист Лий Халпин, който снима документален филм за бездомните, решил една седмица да спи на улицата, за да проучи по-добре живота на героите от своя бъдещ филм. Както съобщават от полицията в Нюкасъл,  младият мъж е починал от измръзване. Тялото на 27-годишният Лий е намерено в изоставена сграда в западната част на града.

    Тази седмица в Нюкасъл, както и в повечето части на Великобритания, е необичайно студено, температурата през нощта пада до четири градуса под нулата.

    Лий Халпин е издавал в Нюкасъл списанието „Новел“ на културна тематика. Той също така е водил и предаване в една от градските радиостанции. Последният му проект е трябвало да бъде документален филм за живота на бездомните.

    В неделя журналистът е написал в „Twitter“: „Смятам да прекарам следващата седмица като бездомен на улицата в западната част на Нюкасъл.  През седмицата ще спя където ми попадне, ще прося  храна и ще получавам благотворителна помощ  като другите хора, които нямат покрив над главата си. Ще си говоря с бездомните и ще се опитам да се потопя колкото е възможно по -дълбоко в живота им. “

    Както казва един от приятелите на Лий – Даниел Лайк за покойния си приятел „той поднесе върховна жертва, опитвайки се да привлече вниманието към това, което се случва на други хора.“

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *