Путин: 654 НПО в Русия за 4 месеца са получили почти милиард долара от чужбина

    putinВ Русия има 654 неправителствени организации като  за тяхното финансиране през последните четири месеца от чужбина са постъпили почти един милиард долара. Тези данни обяви руският президент Владимир Путин в интервю за германската „ARD“.

    Той призова западните медии да бъдат обективни и да не изкривяват фактите, тъй като след проверки на  неправителствените организации няма нито един арест или закриване на организация.

    „В Руската федерация има 654 неправителствени организации, които получават, както се оказа сега, пари от чужбина.  654 организации – това е цяла мрежа в Русия, включително и в  нейните региони,“ – каза Путин.

    Той призна, че доскоро не е знаел колко пари идват  от чужбина за  дейността на тези организации. „Само четири месеца след като приеха закона,  по сметките на тези организации  са получени от чужбина, може ли да си представите, колко пари са  получени?

    Не можете да си представите, и аз не знаех, че 28  милиарда и 300 милиона рубли – почти един милиард долара. 855 милиона рубли – чрез дипломатически мисии. Това са организации, които се занимават с политическа дейност „- заяви Путин.

    Президентът на Руската федерация отбеляза, че   Русия  финансира само две неправителствени организации в чужбина: „.. Такава организация работи в Париж, а  втората – в Северна Америка, в Съединените щати  е регистрирана. Две: една в САЩ, една в Европа.“

    Путин задава въпроса: „Дали нашето общество не трябва да знае кой и за какво получава пари (чуждестранни)?

    Държавният глава обвини западните журналисти в нагнетяване на обстановката. „Знаете ли, че вие плашите германската общественост. Нищо подобно (арести, конфискация на имущество) не се случва, не плашете хората,  трябва да се отразяват събитията  обективно.“ – призова той.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *