Във Видин наблюдават Дунав заради високото ниво на водата

    dunav Областният управител на област Видин, инж. Цветан Асенов, със заповед нареди да се въведе в действие първи етап „Повишено внимание“ от Плана за провеждане на високите води на река Дунав, считано от 10,00 часа, днес – 5 април 2013 година.

    Основанията за издаване на заповедта са свързани с утвърдения от областния управител Оперативен план за безопасно провеждане на високите води на река Дунав и измереното ниво от 770 см при реката на град Видин към 9,00 часа, днес.

    Първият етап от Плана за провеждане на високите води на река Дунав включва ежедневно наблюдение с повишено внимание на всички участъци на дунавските диги за несвойствени явления. На този етап, в област Видин, дейностите се ръководят и изпълняват от звено Хидротехнологичен район – Видин към „Напоителни системи“ ЕАД – клон Мизия.

    Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Видин, организира измерването на нивото, на река Дунав при рейката на Видин три пъти в светлата част на денонощието – в 8,00 ч., 12,00 ч. и 18,00 часа.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *