Цветанов създал група за подслушване на политици

    Лидерът на БСП Сергей Станишев се стресна, че е незаконно подслушван. Той информира на пресконференция в партийната централа, че получил информация за незаконно подслушване под прякото ръководство на Цветан Цветанов.

    Тази информация за мен е дълбоко смущаваща, изтъкна соцлидерът. Ако е вярно, по думите му, това ще излезе извън България и ще е българският Уотъргейт.

    На служебната си поща получил ужасяваща информация, по думите му, за незаконно подслушване на Станишев от МВР. Повече данни той не даде, защото можело да се окаже държавна тайна.

    От септември на 2009 до сега под ръководството на Цветанов група в системата на МВР нерегламентирано подслушвала политици и магистрати. Тази група работила под прякото ръководство на шефовете на СДОТО.

    Сив крайслер войаджер е – специално пригоден – е използван за подслушването на ВИП лица.
    И.Ш. бил ръководител на групата за подслушване, а самото следене на политици се изпълнявало от Й.К., Д.А., Х.Д. и К.Д. Според сигнала Георги Първанов също е подслушван при създаването на АБВ.

    Президентът Росен Плевнелиев пък бил слушан при съставянето на служебния кабинет.

    Ахмед Доган бил следен, когато е разследван за Цанков Камък.

    Симеон Дянков периодични бил подслушван. Еврокомисарят ни Кристалина Георгиева също била подслушвана при някои от нейните посещения у нас.

    Самият Сергей Станишев е бил подслушван не веднъж, според сигнала до него.

    Информацията до Станишев е подписана от човек, който се представя за служител на МВР. Техниката на подслушвателите можела, по думите му, да разчита и SMS-и.

    Повече на : http://news.ibox.bg/news/id_818059932

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *