Toп-10 на продуктите с най-много пестициди

    Лекарите предупреждават, че най-популярните зеленчуци и плодове може да бъдат опасно. За да може стоката да изглежда хубава и да се купува, фермерите често използват различни химикали – пестициди. Пестициди в храните може да се открият много по-често, отколкото си мислим.

    Пестицидите биват хербициди, зооциди , фунгициди и инсектициди.

    Всички тези вещества са вредни за човешкия организъм. Да се избегнат ужасните последици от тях има само три начина: да се ядат храни, които  отглеждате сами в градината си, добре да избирате  зеленчуци и плодове, или да се ограничите в тяхната консумация.

    Влиянието на пестицидите в храните върху човешкия  организъм е  слабо проучено. Към какво води  редовната употреба на токсични продукти – не е ясно. Учените казват само, че с течение на времето защитните функции на организма стават по-слаби, а прекомерната концентрация на тези  химически вещества  може да направи човек стерилен.

    Според американски експерти, които са анализирани 100 000 земеделски отчети, топ 10 на  „пестицидните“ зеленчуци, плодове и горски плодове, изглежда така:

    1. Целина – до 70 различни пестициди
    2. Пипер – до 65
    3. Праскови – до 62

    4. Зеле – 55
    5. Ягода – 50
    6. Ябълки – 40
    7. Спанак – 45
    8. Картофи – 369. Вишни – 25
    10. Къпини- 13

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *