Учените са създали препарат, който ще позволи на хората да живеят до 150 години

    vinoЛекарство, което помага в битката със стареенето и дава възможност на хората да живеят до 150 години, може да се появи през следващите пет години, казват учените. Новите препарати са синтетични версии на ресвератрол, който се съдържа в червеното вино.

    Изследователите са на мнение, че ресвератролът има анти-ейдж ефект, защото увеличава активността на  протеина SIRT1. Фармацевтичният гигант GlaxoSmithKline е тествал лекарството върху пациенти, страдащи от сериозни заболявания като рак, диабет и сърдечни заболявания.

    Експерименти показват, че един от ферментите на  „анти-стареенето“ в организма може да се активира и той има потенциал за предотвратяване на свързани с възрастта заболявания, както и да удължава живота.

    Във всеки от 117-те препарати, които са били тествани, е имало активатор за един фермент, което означава, че редица новите продукти против стареене може да се появят в близко бъдеще, и в крайна сметка, човечеството може да предотврати  болести като рак, Алцхаймер и диабет.

    Генетикът професор Дейвид Синклер от Харвардския университет казва: „В крайна сметка, тези лекарства ще се лекуват по една болест, но за разлика от съвременните лекарства, те също ще защитават човек и от още 20. В действителност, те ще забавят процеса на стареене. „

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *