В британския парламент отваря специална психиатрична клиника за депутати

    В сградата на британския парламент отваря специална психиатрична клиника за депутати. За това с  отметката „ексклузивно“  съобщи в сряда вечерта електронната версия на влиятелния лондонски  вестник „Таймс“.

    Съответните власти вече са се съгласили да финансират здравното заведение с 25 хиляди паунда (39 хиляди долар)  годишно, отбелязва изданието. „Клиниката ще работи  с все по-големия брой  политици, които се обръщат към лекарите с  оплаквания от депресия и тревожни разстройства“, – уточнява „Таймс“.

    Вестникът помества в материала и  снимки на двама депутати, единият от които „се опитал да се самоубие на фона на депресия заради скандала с разходите на средства“ (бушуващ в Парламента от  2009 г.), а другият 30 години страда от форма на психично разстройство.

    „Експертната помощ ще бъде предложена на депутатите в Уестминстърския дворец,“ – пише вестникът.

    „Депутатите казват, – пояснява „Таймс“ – че поради стереотипите, с които все още се  свързват психичните заболявания, им е трудно да се обръщат с  такива проблеми към техните семейни лекари.“

    „Таймс“ информира, че това развитие е  последвало след „окончателното одобрение в парламента на „Закона за психичното здраве /дискриминация/ (Mental Health /Discrimination/ Bill) ,  отменящ разпоредбите, по които автоматично се прекратява мандата на депутатите, ако те бъдат въдворени в психиатрична  болница в продължение на повече от шест месеца, както и правилото, което позволява на компанията да уволни директора поради психично заболяване. „

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *