Намушкаха с нож водача на протестите във Варна Иван Петров, той смята, че са искали да го убият

    Един от водачите  на протестите срещу високите цени на тока във Варна, бившият футболист на „Спартак” Иван Петров, е наръган с нож снощи, пише petel.bg.

    „Протестът мина нормално, дори ни поздравиха за цивилизованото поведение. Около 21:00 часа тръгнах към колата си, която беше паркирана на ул.”Братя Миладинови”. Вървях по пътечката към църквата „Света Петка” и изведнъж усетих удар в гърба си.Обърнах се и видях мъж с качулка да бяга. В следващия момент разбрах, че имам кръв около кръста” – заяви за Petel.bg Иван Петров. Toй вървял малко повече от 50 метра и е спрял една кола, която го е откарала в Спешен център на Окръжна болница. Раната му е обработена, а  Петров е дал  показания пред полицаи.
    „Господ спаси живота ми. Ако бяха ме наръгали в областта на бъбреците, вече щях да съм покойник” – допълни Петров.

    Иван Петров обяви, че атаката срещу него не е опит за сплашване, а посегателство върху живота му. Той обаче е категоричен, че това няма да го спре да протестира против високите цени на тока и парното и довечера.

    „Атаката е целенасочена и извършена от провокатор. Той не е искал просто да ме сплаши, искал е да отнеме живота ми. Лекарите казват, че съм имал голям късмет. Ако ударът беше няколко сантиметра вляво или вдясно от кръста ми, щеше да е фатален”, заяви тази сутрин за petel.bg Петров.  Той уточни, че е спал спокойно, но повече го боли от човешката злоба срещу него, отколкото от раната.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *