Интернет-обучението набира популярност в Швейцария

    CMELL или масови занятия в Интернет е нов вид обучение, което набира все повече популярност в Швейцария.  След Федералнaта политехническa школа в  Лозана, която първа внедри система за електронно обучение, и другите университети в страната все повече  се приобщават към новия формат на обучението.

    В момента има две големи интернет платформи, чрез които университетите извършват онлайн обучение – Coursera и Udacity, съобщава Swiss Info.

    Първите уроци в интернет ще даде тази есен и  Политехническата школа в Цюрих. Женева в момента също е в процес на разработване на електронни лекции. Официално изявление от страна на Съюза на ректорите в  кантона се очаква следващия месец. Берн признава този тип обучение като прогресивно, но не бърза да го направи приоритет в своите университети.

    Идеята за електронното обучение в Европа, известна като e-learning, не е нещо ново в света на образованието. Във Великобритания Open University започна да предлага програми за дистанционно обучение през 70-те години на миналия век. Европейските училища публикуват текстовете на  уроци в Интернет сайтове в продължение на десетилетия.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *