Деветгодишна мексиканка стана майка

    Деветгодишно момиче от  мексиканския град Сапопан е родила дете. Предполагаемият  баща се издирва  по подозрение за изнасилване.

    Раждането е станало на 27 януари. Според директора на местната болница Енрике Рабаго, предвид възрастта на майката  и е било направено цезарово сечение. Сега майката и бебето са у дома, за тях се грижат лекари и психолози.

    В същото време прокуратурата се е заинтересувала от бащата на детето, който, според полицията, е на 17 години. Момичето казало на следователите, че тя е била любовница на младия човек, но отказала да разкаже  подробности за връзката си с него.

    „Те не е знаела и не е разбирала, че е  бременна до седмия месец „, – отбелязват от прокуратурата. Когато бъдещият баща научил, че приятелката му е бременна, той предложил на момичето да се премести при него и заедно да се грижат за бебето. Но тя отказала, а след това той напуснал града.

    Сега младият мъж се издирва. Той е изправен пред наказателно преследване, тъй като властите не изключват, че момичето, което живее със своите 10 братя и сестри в един от най-бедните квартали на Сапопан, може да е станало жертва на насилие.

    Мексиканката не е първата, която става майка на такава възраст. Например  през 2010 г. в южната част на Испания роди десетгодишно момиче от  Румъния. А през 2006 г. майка стана друго десетгодишно момиче от бразилския щат Aлагоа.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *