В североизточната част на САЩ очакват снежната буря „Немо“

    Според синоптичните прогнози, към североизточната част на САЩ се приближава силната снежна буря „Немо“. Метеоролозите предупредиха, че може да падне около 60 см сняг.

    Очаква се виелицата със сняг да засипе Ню Йорк. Интензивността на валежите се очаква да бъде до седем сантиметра на час като се предполага, че лошото време ще продължи  почти цял ден. Нюйоркските власти предупредиха гражданите за  неизбежни нарушения в дейността на обществения транспорт в петък и събота.

    Разположените  на север от Ню Йорк щати се готвят  за още по-сурови изпитания на времето -падналият сняг може да достигне един метър. В крайбрежната зона на Бостън е възможно наводняване.

    Градските власти са отменили занятията в  училищата и призоват жителите да не напускат домовете си, освен ако не е абсолютно необходимо.

    Поради снеговалежа в североизточната част на Съединените щати авиокомпаниите обявиха за  отмяната на около 1,5 хиляди редовни полети. Сред летищата, засегнати от стихията са тези в Ню Йорк, Бостън и Чикаго.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *