Най-стари жените изглеждат в сряда, а най-много им се иска в четвъртък …

    woman„Повечето жени се чувстват по-стари от възрастта си в понеделник – разказва наблюдателят на германското списание Фокус Лиза Клайн.  В действителност, те грешат : най- голяма брой бръчки  по лицата на дамите се формират в  сряда около 15-16 часа – след почивните дни и стреса на работното място. „

    Това е заключението на изследване на британската козметична компания „St.Tropez, специализирана в производството на професионална козметика за тен. Анкетирани са били две хиляди англичанки.

    Отделно от факта, че срядата е най „неудачният“ ден за кожата и здравето, това е денят от седмицата, както се подчертава в публикацията, който се счита и за най-стресиращ за жените – това поне са казали 10 от 100-те анкетирани. А две трети от всички признали, че през втората половина на деня работоспособността им рязко спада.

    В допълнение, кожата се влияе от други фактори, като например липсата на сън – средно за сън се отделят по 6 часа и 43 минути, при норма  7-8 часа,  и след употребата на алкохол през почивните дни. Видимите последици от неговото използване продължават до 72 часа: както отбелязва козметологът на фирмата Джос Никола, алкохолът съдържа много вредни токсини.

    А  най-добрият ден, според проучването, е петък – 60% от жените тогава се чувстват най-добре. Да, а и кожата изглежда по-млада от всякога. Напълно възможно е това да се случва поради въздействието на ендорфините, отделяни в четвъртък вечер по време на секс, отбелязва Фокус.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *