Мобилни лекарски павилиони се появиха в САЩ

    lekarОснователят на първото в света списание за научна фантастика  „Amazing Stories“ Хюго Гернсбек  през 1920 г. прогнозира появата на лекари, които ще бъдат в състояние да помагат на пациентите дистанционно. Оттогава е изминал почти един век, а сега американците са готови да предложат на клиентите на клиниките алтернатива на стоенето на опашка в  болниците – кабина с екран, който в реално време ви свързва с терапевта.

    Асоциация на американски медицински колежи прогнозира, че до 2025 г. в страната ще има недостиг на около 130 хиляди лекари. А разпространението на мобилните павилиони на компания HealthSpot ще намали  значителното натоварване върху работата на терапевтите. Вътре в кабината на пациентите се предлага лично пространство, което е предназначено за интензивни грижи по време на пристъпи, с които да се справят ще им помага лекар, който ще взаимодейства с пациентите с висококачествено видео оборудване.

    В кабината има всичко необходимо за спешна медицинска помощ: апарат за мерене на кръвно налягане, термометри, дерматоскопи,  стетоскопи, отоскопи, и така нататък. Освен това в тези кабини  винаги ще има асистент, който ще отговаря на въпроси и ще помага да се изпълни лекарското предписание.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *