Карл Лагерфелд сравни Мишел Обама за новата и прическа с водеща на новини

    Всеки знае, че творческият директор на Chanel, Карл Лагерфелд, освен обичайните функции на  дизайнер, обича да се изявява и като моден критик. Новият обект на критичното му изказване този път стана  първата дама на САЩ – Мишел Обама.

    lagerfeldНаскоро,  преди встъпването в длъжност на съпруга си, Мишел Обама промени прическата си с плътен  бретон. Както таблоидите писаха, новият имидж на първата дама се превърна едва ли не в по-обсъждано събитие от клетвата на президента.

    Въпреки това, Карл Лагерфелд, съдейки по коментарите му, не споделя общия ентусиазъм за новата прическа на мисис Обама. В интервю за френския телевизионен канал Canal Plus, модният  дизайнер така и заяви:  „Аз не разбирам тази промяна в прическата.

    Честно казано, бретонът беше лоша идея. Да, нищо хубаво. “ В края на речта си дизайнерът добави, че Обама сега изглежда като „водеща на новини“. Такава реакция не е очаквал никой, коментира пресата, дори и Мишел Обама.

    Но после  Лагерфелд все пак  призна, че се възхищава на мадам Обама, и думите му  тя трябва да приеме само като конструктивна критика.