Изнудвач заставил 350 жени да се съблeкат пред уеб камерата си

    В САЩ е арестуван 27-годишният Карен „Хари“ Kaзарян, който с изнудване заставил 350 жени да му  изпратят свои еротични снимки, пише „Лос Анджелис Таймс“. На задържания на 29 януари Казарян са повдиганти 30 обвинения в хакерски атаки и кражба на лични данни. Ако бъде признат за виновен по всички обвинения, го чакат  105 години затвор.

    Според ФБР, Казарян взломявал страниците на жертвите си във Facebook или Skype, както и електронната им поща и променял паролата. По този начин  ги лишавал от достъп до акаунтите им. В тези акаунти той търсел голи или полуголи снимки на момичетата, както и пароли за други социални мрежи,  и имената на приятелите им.

    След това Казарян действал в интернет от името на собствениците на превзетите акаунти и убеждавал техните   приятелки да се събличат пред уеб камера, така че той да може да ги снима.

    Шантажът не спирал, дори когато жертвата разбирала, че вместо с приятелката си, говори с непознат. Казарян, заплашвайки да публикува получените еротични снимки, искал момичетата да му показват голите си гърди на Skype. Ако някоя  отказвала да направи това, нарушителят поставял откровени снимки на жертвите си на страницата и във Facebook.

    Разследващите намерили в компютъра му около три хиляди еротични снимки, а на някои от тях имало  и  16-годишни момичета. Колко от тях е направил Казарян, изнудвайки жертвите си, е неизвестно. Полицията не е била в състояние да  идентифицира всички момичета, чиито акаунти той превзел.

    През 2010 г. американски съд осъди 19-годишният ученик Антъни Станцля на 15 години  затвор за изнудване на над 30 съученици във Facebook. В социалната мрежа той се представял за момиче и искал другото момиче да му прати еротични снимки или видео.

    След като ги получавал искалл от момичетата  интимен контакт. В противен случай той заплашвал, че ще публикува снимките. Седем съученички се съгласили на условията му, и той снимал интимните си срещи на видео.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *