Ранен делфин потърси помощ от хората (видео)

    delfiniДо крайбрежието на остров Кона – Хаваите, делфин буквално помоли водолази, които плували наблизо, да му помогнат.

    Плавникът на високоинтелигентния морски обитател бил омотан с рибарска корда.

    Група водолази се отправили на нощно гмуркане, за да наблюдават скатовете, които обитават водите до остров Кона, когато един делфин, плувайки около тях, започнал настойчиво да привлича вниманието им към себе си.

    Хората бързо разбрали, че животното е не просто любопитно, а се нуждае от помощ и вглеждайки се, един от тях  забелязал, че около плавника на делфина се е омотала корда. Мъжът веднага под водата се притекъл на помощ на животното.

    Делфинът променял положението на тялото си, за да направи работата на спасителя си по-удобна. За съжаление, дълбоко заседналата кука човекът не могъл да извади, но успял да изреже цялата корда.

    Коментарите под видеото, качено в мрежата на 13 януари, в повечето случаи са възторжени. Потребители се възхищават на мира и спокойствието, което излъчват кадрите с делфина, разсъждавайки “откъде животното знае, че човекът може да му помогне”, до призиви да спрат кланетата на делфини в Японско море. И благодарят, за споделеното видео.

    Read more: http://snaiper-bg.net/2013/01/pstradal-div-delfin-pota-rsi-pomosht-ot-vodolazi-video/#ixzz2IufDPnE6

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *