Китайски работници взеха за заложници мениджъри на фабрика

Повече от хиляда работници в шанхайска фабрика, принадлежаща на Shinmei Electric Company, взеха за заложници и повече от един ден държаха ръководителите на предприятието, съобщи Асошиейтед прес.

Недоволството на служителите е било предизвикано от нови дисциплинарни правила, наложени от ръководството на дружеството за работниците.

По-специално за тоалетна им се полaгали само две минути – първото забавяне се наказва с глоба от $ 8, а второто – с уволнение.

Работниците, недоволни тези ограничения, залови в офисите им мениджърите на завода – десет японци и осем китайски експерти. Да освободят управлението на компанията, успели триста полицаи, викнати във фабриката. Според South China Morning Post, няколко работници по време на сблъсъците са получили леки наранявания.

След този инцидент ръководството на компанията, произвеждаща електронно оборудване, се е съгласило да отмени строгите правила и дори да увеличи заплатите на работниците.

Полицията разследва инцидента за незаконно задържане на лица.

Според агенцията, в Китай трудовите спорове и стачките са все по-чести. За това допринася самоорганизацията на служителите, които все по-често използват интернет и мобилни телефони, за да координират съвместните си действия.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *