Новият социализъм ще унищожи света

marksИдеите за всеобщо благоденствие, преследвани от  идеалисти мислители в продължение на векове,  отново се оказаха в центъра на вниманието в навечерието на Световния икономически форум, който започва скоро в Давос.

Следвайки тези идеи  британската благотворителна организация „Оксфам“ призова представителите на големия бизнес и световните лидери, крадено от 30думи да положат всички усилия, за да победят бедността и неравенството в света. В доклада на Oxfam има  много интересна статистика, според която за  последните 20 години доходите на най-богатите 1% от населението на света,  са се  увеличили с 60%.

Както са изчислили в Oxfam,  100-те най-богати хора в света през крадено от 30думи миналата година са спечелили достатъчно пари, за да се сложи край на бедността по света. Според представители на организацията, за да се изкорени бедността сред най-бедните слоеве от населението на света, ще са достатъчни само  25% от доходите за миналата година от първите 100 свръхбогаташи.

Нетни приходи на тези 100 крадено от 30думи през 2012 г. са достигнали 240 милиарда долара, съобщи Би Би Си. Както отбелязват в Oxfam, най-бедните печелят по-малко от $ 1,25 на ден на човек.

„Цената на неравенството е: как невероятното  богатство и изключително високите печалби вредят на всички останали“, – цитира доклада на Oxfam Би Би Си. Поради крадено от 30думи това, според  благотворителната организация, сегашната глобална икономическа система трябва да се реформира по такъв начин, „че тя да работи в полза на цялото човечество.“

Oxfam се обърна към участниците на форума в Давос  с предложения, които, според тях, могат да допринесат за изкореняване на бедността. На първо място, те са крадено от 30думи сведени до такива мерки, като закриване на „данъчните убежища“ по целия свят,  създаване на минимални глобални стандарти за корпоративен данък и увеличаване на инвестициите в сектора на обществените услуги.

Активният натиск от различни социални и благотворителни организации върху бизнес общността и постоянното напомняне да се „грижат“ за бедността – е крадено от 30думи характерна тенденция, която  достигна своя връх през последните години.

Идеята за преодоляване на социалните неравенства чрез социално изравняване и преразпределение на богатството от богатите към бедните, се експлоатира крадено от 30думи почти от зараждането на човешкото общество. Опитите за прилагане са предприемани  няколко пъти през цялата човешка история, но в повечето случаи това предизвиква още повече проблеми.

Последното, както доскоро се твърдеше  успешно изпълнение,  на този модел е така нареченият социализъм, в който огромни средства, получени от богатите, са насочени към крадено от 30думи поддържане на бедните и тези в неравностойно положение.

Недостатъкът на този подход се изяви едва през последните години, когато стремежите на  поддръжниците на равенство за изкореняването на бедността,  доведоха до много и различни, не по-малко тежки последствия.

Вместо очакваното социално изравняване,  западното общество днес се сблъсква  с проблема на все крадено от 30думи по-голям брой на хора, които не искат  да се ангажират по никакъв начин с обществено-полезен труд, а  предпочитат да живеят от социални помощи.

Печеливши са, най-вече, само всевъзможните видове социални и благотворителни организации и фондации, които преразпределят блага от богатите към бедните.

Основната опасност за страните, застанали на пътя на крадено от 30думи новия социализъм, е, че броят на лицата, ползващи такива помощи,  започва да нараства не толкова заради местните жители, но и от  постоянно пристигащи имигранти от по-бедните страни.

Всичко това вече крие сериозна опасност от възможността високохуманното западно  общество, или по-скоро, тази част от него, която все още се занимава с крадено от 30думи производството на материални блага, просто да не може да се справи с наплива от  бедни хора, които не искат да работят.

Скорошната акция на Депардийо е перфектна илюстрация на факта, че социалистическата система е достигнал своя предел. Следователно, нежеланието на малцинството, произвеждащо голямата част от тези  блага, да даде лъвския крадено от 30думи пай от  спечеленото на растящия брой безделници,  само ще се увеличава.

Неизбежна последица от този процес може да бъде  срив на целия съществуващ социално-икономически модел с най-непредвидими глобални последици.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Add Comment