Учените търсят жена, която да роди неандерталец

    neanderthalУчените търсят жена, която е съгласна да роди неандерталец – за първи път след 30 000 години. Тази екстравагантна идея е хрумнала на генетика от Харвард Джордж Чърч, който възнамерява да клонира изчезналия вид и дори е готов с помощта на на сурогатна майка възпроизведе, пише completegenomics.net.

    „В нашата лаборатория се пазят много останки от неандерталци. Опитваме се да намерим клетки, които могат да бъдат клонирани. Ами, нека допуснем, че сe роди здраво бебе неандерталец. Кой знае дали то ще израсне в нашата околна среда като суперумен или суперсилен? Има само един начин да разберем това със сигурност – да следим развитието на детето „- споделя плановете си генетикът.

    Ако става дума за самото раждане, жената няма от какво да се притеснява Като се има предвид големината на детето, чиято глава ще бъде по-голяма от тази на нормално човешко бебе, още сега се планира цезарово сечение. Учените подчертават, че неандерталските жени  са ражали много по-лесно, тъй като родовите има канали са били много по-големи.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *