Инагурацията на Обама заплашена от … недостиг на тоалетни

    Inaugural Възможният недостиг на тоалетни по време на встъпването в длъжност на президента Барак Обама може да застави зрителите да се редят на опашки, вместо да гледат полагането на президентската клетва, пише huffingtonpost.com.

    Според Washington Examiner, в бюджета на събитието, насрочено за 21 януари, се предвиждат около 1500 преносими тоалетни. През 2009 г. при  встъпването в длъжност на Обама  те са били 5000.

    Разбира се, на инагурацията през 2009 г. бе отбелязан рекорден наплив на посетители (около  1,8 милиона), а на церемонията на 2013 г. ще бъде по- скромно. Но експертите се опасяват, че 1500 тоалетни все пак  ще са недостатъчни.

    „Събитието може да се получи доста неловко“ – казва за Washington Examiner професорът от  университета „Джордж Вашингтон“ Джон Банзаф, автор на идеята за „тоалетно  равенство“.

    Според Fox News, Службата на националните паркове  обикновено осигурява средства за една тоалетна за 300 души, докато частните компании се опитват да осигурят една тоалетна за 50 души.

    Засега властите не са публикували официални оценки за потенциалния брой на хората, които ще се съберат в  понеделник на инагурацията, но „Вашингтон пост“ пише, че е вероятно да са около 900 000 души. Това е около половината от тези през 2009 година. Ако това предположение е вярно, на откриването ще има около една тоалетна за 600 души, което в никакъв случай не отговаря  на   стандартите на Службата на националните паркове или стандартите  на частните фирми.

    Зрителите със смартфони могат да свалят безплатно специално приложение за церемонията по встъпването в длъжност, което да им посочва пътя до най-близката тоалетна.

    http://www.huffingtonpost.com/2013/01/17/inauguration-port-a-potty-shortage_n_2497334.html

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *