Renault официално показа кросоувъра Captur

    renaultRenault показа официални снимки на новия компактен кросоувър Captur, който ще бъде представен през март 2013 г. на автомобилното изложение в Женева.

    Автомобилът, създаден на общата платформа с Renault Clio, достига 4120 mm дължина, и по този начин превъзхожда Clio (3986 mm), но малко отстъпва на Nissan Juke (4135 mm).
    Според продуктовия мениджър на компанията Беноа Бошар, Renault Captur е компактен неагресивен кросоувър и много лесен за използване “

    В интериорът на новия кросоувър обещават да влезе новата система R-Link, която ще обедини голям сензорен екран, Bluetooth и аудио система с шест високоговорителя.

    Освен това според уверенията на създателите, колата ще бъде с добра вместимост и голям  багажник, така че кросоувърът може да се сравнява с миниван. Въпреки това конкретни подробности все още няма. Renault Captur ще има в „базата“ си и такива глезотии като система за безключов достъп,  система за потегляне по наклон и сензори за паркиране.

    Двигателната гама Renault Captur ще бъде напълно взаимствана от Clio. Базов ще бъде 1.2-литров бензинов атмосферен двигател с мощност 75 к.с., последван от турбо 0.9-литров бензинов двигател и 1.5-литров дизел (и двата – по 90 к.с.), а най-мощният ще бъде 1.2-литров турбо бензинов двигател, с мощност 120 конски сили.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *