Богаташите се отказват от имоти в Лондон

    Богаташите, жадни за луксозни недвижими имоти в Лондон, бяха неприятно изненадани от увеличение на данъците, което влиза в сила през април тази година. Сега, къща на стойност над 2 милиона паунда ще струва на богатите със  140 хиляди паунда повече на година. Милионери анулират сделки тъй като  се страхуват по-нататъшно увеличаване на данъчната тежест.

    Увеличаването на данъчната тежест се отразява на желанието на чужденците да придобиват луксозни  жилищни имоти в Лондон. От април за чужденците се повишава а данъкът върху покупка на имот на стойност над 2 млн. лири от 5 на 7%. Освен това  чуждестранните компании ще трябва да плащат и  гербов налог от 15% върху покупката на всеки имот.

    Най-много от тези данъци, предназначени за намаляване на бюджетния дефицит на Великобритания, са пострадали продажбите на домове с цени от   2 до 5 милиона паунда. За третото тримесечие продажбите в този сегмент са  паднали с 44% , в сравнение с година по-рано, пише Блумбърг. За жилища, струващи 5 милиона паунда и нагоре спадът е 13%. От друга страна, продажбите на жилища с цени под 2 милиона паунда са се повишили с 13%.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *