Бернар Арно получи отказ от белгийската прокуратура за гражданство

    223px-Bernard_ArnaultБелгийската прокуратура отказа гражданство на Бернар Арно – най-богатия човек в Европа и  бос  на концерна  Moet Hennessy Louis Vuitton (LVMH) , чието състояние се оценява от списание „Форбс“ на 41 млрд. долара.

    Преди това предоставяне на гражданство на Бернар Арно не бе одобрено от белгийското Национално  бюро по имиграцията. Окончателното решение по този въпрос ще вземе парламентарната комисия по натурализация.

    Ръководителят на LVMH (специализирана в продажбата на луксозни продукти) подаде искане за белгийско гражданство през юли миналата година.  Бернар Арно заяви, че той е , и остава данъчен резидент във Франция, а искате да получи двойно гражданство за да развива бизнеса си в Белгия.

    Всъщност, други  два факта са са събудили подозренията на държавните агенции на Белгия. Според вестник „Le Soir, на първо място  г-н Арно не е успял да докаже, че през последните три години е живял главно в  Белгия (което е предпоставка за гражданство), и второ, прокуратурата е започнала проверки в редица белгийски фирми на г-н Арно. По-специално, следователите се опитват да разберта защо дузината открити от  бизнесмена  компании, са регистрирани на един и същ адрес в Брюксел.

    Комапнията LVMH е създадена през 1987 г. чрез сливането на Moet Hennessy и Louis Vuitton. Бернар Арно е на четвърто място в списъка на най-богатите хора в света спред списание „Форбс“ за 2012 година.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *