Пушено куче – легална швейцарска закуска

    Кучетата и котките често попадат на масата в Китай и други азиатски страни, но не само там: някои швейцарски селяни също оценяват месото на тези животни, например пушено“ – пише Focus като се позовава на швейцарското издание Tagesanzeiger.

    „Не че това е национално ястие в швейцарска кухня, но в някои области е възможно да се види блюдо с кучешко или котешко месо“ – пише изданието. За разлика от Германия и Австрия, в Швейцария това не е забранено от закона, а е  забранено само да се  произвежда месо в по-големи количества, отколкото за собствени нужди.

    Организациите за защита на животните са възмутени. Активистката Едит Зелуегър говори за  „позора на културата.“

    В същото време Tagesanzeiger се позовава на изследване на американския психолог Мелани Джой,  според което навикът на хората да обичат своите домашни любимци и да ядат други животни – не е повече от определена система от вярвания.

    Швейцарците, които обичат месо от кучета и котки също считат избухналите спорове за фалшиви и лицемерни. „Тогава и  свинско  не бива да се яде“- казва фермер от Санкт Гален.

    Тъй като това е маргинално явление в селските райони, официалните данни за броя на изядените животни няма, пише вестникът.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *