Британските учени отмениха всички диети

    Ако всяка хапка  храна се дъвче в продължение на 30 секунди, излишните килограми ще изчезнат. В това са убедени учени от Университета в Бирмингам, пише британският Daily Mail.

    Британски учени експериментирали върху 43 доброволци, предимно  млади  жени. Участниците в експеримента били разделени в три групи и били оставяни без храна за около два часа, а след това им давали сандвичи с бекон и сирене. Първата група от доброволци изяли сандвичите както обикновено. Втората правела 10-секундна пауза между всяко преглъщане, а третата дъвчела всяка хапка най-малко 30 секунди.

    Изследователите след това дали на всички доброволци  сладкиши и плодови бонбони. Тези, които дъвчели усърдно сандвичите,  се отказали от десерта. От което британските учени заключили, че ако човек през деня дъвче всяка хапка  30 секунди, след това за вечеря  вече не му се яде. В резултат   намаляват калориите.

    Въпреки това, този метод за борба с наднорменото тегло, има очевидни недостатъци. Диетолозите казват, че ако всеки ден се яде тлъсто месо или торта с крем, няма как да се отслабне, дори ако те се дъвчат внимателно. А да се дъвче в продължение на 30 секунди супа или картофено пюре по принцип е  изключително трудно.

    В допълнение, участниците в  британския експеримент се оплакват, че при задълбочено дъвченето на храната не могат да се насладят на вкуса и.

    Но учени от университета на Бирмингам са доволни от тези оплаквания. Те вярват, че поради дискомфорт след добре сдъвканата храна човек не иска още нещо за ядене. Може би за дълго време.

    Трябва да се отбележи, че британското правителство преди нова година също се изказа против диетите. Заместник-министърът на културата на Великобритания  по въпросите за равноправието  Джо Свинсон призова редакторите на списанията да не публикуват „вълшебни диети и митове за фитнеса“ в броевете през януари.

    „Вълшебните диети“, които уж ви помагат да отслабнете бързо след празниците, заплашват здравето, каза заместник-министърът.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *