The New Times: На Путин му се налага операция на гръбначния стълб

    Президентът на Русия Владимир Путин страда от херния на междупрешленното пространство, съобщи  списание The New Times. Според изданието, хернията се е получила в резултат на нараняване по време на „твърдото приземяване“ с мотоделтаплан на  6 септември, когато Путин летя, предвождайки ято жерави за да им покаже пътя. Президентът  вероятно трябва да се подложи на операция под обща анестезия.

    Според публикацията, Путин не иска да се оперира и временно да прехвърля  правомощията си на  министър-председателя Дмитрий Медведев.

    Дори и малки хернии на гръбначния стълб могат  да предизвикат силна болка, посочва изданието. Често на пациентите се прилага консервативно лечение, но ако хернията се придружава от увреждане на корените на гръбначния мозък, тя без операция не може да се излекува , а възстановяването след операцията обикновено отнема 3-5 дни. След това на пациентите са противопоказни физически натоварвания, включително ски и езда.

    На пресконференция миналия четвъртък, Путин заяви, че слуховете за проблеми с неговото здраве са изгодни за неговите политически опоненти, които „се опитват да поставят под въпрос легитимността, тоест дееспособността на властта.“

    „Когато ме  питате за здравето ми мога да отговоря  традиционно: няма да дочакате“ – каза Путин.

    http://newtimes.ru/articles/detail/61529/

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *