Сериал за пророка Мохамед ще струва милиард долара

    Бюджетът на сериала за пророка Мохамед е увеличен до един милиард щатски долара. Това , според Agence France-Presse, във вторник, 18 декември, е обявила катарската компания Alnoor Holding, занимаваща се с проекта.

    Сериалът, съобщава Alnoor Holdin, ще се състои от седем пълнометражни филми, а не oт три, както предварително е планирано. Филмите ще бъда заснети на английски език, а след това преведени на няколко други езици, за  „да се коригира фалшивият образ на исляма, формиран на Запад.“

    Група от експерти, включително един от най-влиятелните сунитски имами Юсуф ал Карадауи, са  приключили работата по сценария на бъдещите серии, заявиха от Alnoor Holding,  без да уточняват кога се планира да започнат снимките.

    Alnoor Holding обяви серията за пророка Мохамед през 2009 г. Беше съобщено, че проектът ще бъде продуциран от Бари Озбърн, който е работил, наред с други неща, над „Властелинът на пръстените“ и „Матрицата“. Във филма се очаква да играят  известни актьори, включително от Холивуд. Първоначално за заснемането на филма е било  планирано да се похарчат само $ 150 милиона.

    Няма подробности за   сценария. Известно е само, че   пророкът Мохамед във филма няма да се появи, защото ислямът забранява показването на неговия  образ.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *