Чавес управлява Венецуела по телефона

    Венецуелският президент Уго Чавес миналата седмица претърпя  поредната операция за отстраняване на тумор, но не възнамерява да стои далеч от политиката, докато в страната протичат  губернаторски избори. Той се е възстановил и вече  работи, съобщи пред репортери  министърът на науката и технологиите Хорхе Aреаза.

    Ареаза, съпругът на най-голямата дъщеря на Чавес, разказва, че президентът все още е в болницата, но вече дава указания, информира Би Би Си. С министрите Чавес общува по телефона.

    Сега Чавес е в Куба, където на 11 декември  претърпя операция за отстраняване на злокачествен тумор. Операцията е  четвъртата за президент на Венецуела,  откакто през юни 2011 г.  бе  диагностициран с рак.

    Преди това лекари даваха неутешителни прогнози за здравето на венецуелския лидер. След като отново в му бяха открити злокачествени клетки, лекарят Хосе Рафаел Maркуина каза, че Чавес ще живее максимум до април.

    Кубински революционен лидер Фидел Кастро изпрати послание  на вице-президента на Венецуела Николас Мадуро, в което  отбелязва, че лекарите с  оптимистично настроени за здравето на  Уго Чавес.

    Преди това, на 8 декември, венецуелският президент призна, че отново има рак и за всеки случай обяви своя наследник. Говорейки по телевизията, Чавес призова своите поддръжници да гласуват за вицепрезидента и министър на външните работи Николас Мадуро.

    Междувременно  Социалистическата партия на Венецуела, начело с Уго Чавес, спечели губернаторски избори в 20 от 30 щата на страната. Опозицията беше подкрепена само в три щата , при избирателна активност  53%

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *