На Чавес му оставали няколко месеца

    Президентът на Венецуела Уго Чавес, у когото за пореден път са открити ракови  клетки, му остават   няколко месеца живот, трагичният край се очаква не по-късно от април 2013 г., заяви в интервю за колумбийското радио RCN, живеещият в САЩ, венецуелски лекар Хосе Рафаел Маркуина.

    Докторът е известен с прогнозите за здравето на президента на Венецуела и има източници, близки до обслужващите Чавес медицински екипи в Хавана и Каракас. „На президента му остават два или три месеца, за съжаление  фаталната развръзка ще настъпи през април,“ – казва Маркуина.

    Лекарят обяснява спешното заминаване на Чавес в Хавана със сериозни усложнения. „Болестта отново е с агресивна форма, има метастази в лумбалната област, притиснати са нерви в лумбалната част на гръбначния стълб, което може да доведе до парализа,“ – казва венецуелския лекар.

    Лидерът на Венецуела замина за Куба в понеделник вечер, а в събота заяви по националната телевизия,  че  има нужда от още една операция. Изразявайки увереност, че лечението ще е успешно, Чавес обаче обяви името на човека, който счита за свой наследник в случай, че нещо се случи с него. Това е  вицепрезидентът и венецуелски външен министър Николас Мадуро.

    РИА Новости

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *