Posted inБез категория

Европа забранява тънките цигари?

Вестник „Die Welt“, позовавайки се на документи на  Европейската комисия пише , че европейските власти сериозно ще затегнат законите срещу тютюнопушенето.

В близко бъдеще промените могат да засегнат не само увеличаване на размера на надписите за  опасностите от тютюнопушенето едновременно от двете страни на опаковките на тютюневите изделия, но също така и цигарите.

След приемането на съответните директиви от рафтовете на европейските магазини могат да изчезнат напълно цигари с всякакви добавки и аромати, витамини, кофеин, таурин или ментол.

Дамите също ще трябва да кажат сбогом на любимите си тънки цигари, тъй като според проекта на документа, диаметърът на цигарите не може да бъде по-малко от 7.5 mm, съобщава изданието.

Както е известно, затягането на законодателството срещу тютюнопушенето отдавна влиза в плановете на Европейската комисия. Поредното забавяне, според изданието, е станало поради оставката във връзка с подозрения в корупция на европейския комисар по здравеопазването Джон Дали.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *