Е. Николова обвини германските медии в манипулативност

    С много голяма изненада установих, че не само българските медии могат да бъдат манипулативни. Това каза пред БНР Елеонора Николова, директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност (БОРКОР) по повод статия на германски всекидневник, в която се казва, че корупцията в България процъфтява.

    Всички медии в една или друга степен са изкушени от това едни въпроси, след това да ги наслагват към различни медии. Голяма част от медиите, които искат непременно да внушат на слушателите, на зрителите, определени изводи, посочи Николова. Това, което в България се мери, е т.нар корупционно усещане, което включва като понятие не само конкретната корупционна сделка, която се случва.

    В това усещане българинът включва и своето негодувание, своята оценка към нивото на възможностите на публичната администрация.

    От своя страна Минчо Спасов от НДСВ, бивш председател на вътрешната парламентарна комисия в предишното НС опроверга Николова с данните от корупционния индекс на България при последните три правителства. Той посочи, че при управлението на ГЕРБ индексът на корупция се вдигнал сериозно в сравнение с предишните две правителства на НДСВ и на Тройната коалиция.

    Спасов припомни думите на кубинския революционер Хосе Мартин, национален герой на Куба: „Реалният облик на един народ, се определя от чистотата на неговите водачи“. „Госпожа Николова моля да го предаде това на премиера“, беше призивът на Спасов.

    Той каза това на финала, след като търпеливо изчака Николова да се похвали с анализите, които прави БОРКОР, но в прерогативите на комисията не бил казусът с Мишо Бирата. По този случай за подслушания разговор между вече покойния бизнесмен и премиера имало запитване на Минчо Спасов към БОРКОР.

    БГНЕС

    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5354271

     

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *