Унгария закри посолството си в Дамаск и отзова дипломатите

    Посолството на Република Унгария  прекрати дейността си в сирийската столица Дамаск, всички дипломати са напуснали страната,  предаде Ройтерс, позовавайки се на съобщение на унгарското министерство на външните работи.

    В изявление на унгарското външно министерство се казва, че в случай на някакви въпроси, унгарски граждани могат да се свържат с посолството на страната в ливанската столица Бейрут.

    Много страни в Европа и Америка, по-специално  Обединеното кралство, Франция, Италия, Полша, Гърция, САЩ, Канада, Бразилия, вече са затворили посолствата си в Сирия и са изтеглили персонала си на фона на влошаващото се положение в сирийската столица.

    Такова решение са взели и арабските държави от Персийския залив и Турция. По-рано ЕС и ООН също решиха да намалят броя на членовете на дипломатическите  си представителства в Дамаск заради военния конфликт, изострен в  последно време в Сирия.

    В Сирия от март миналата година продължава  конфликтът между правителствените сили и опозицията. Според различни източници, за  това време в страната са загинали  между 20 хиляди и 30 хиляди души. Властите твърдят, че те са изправени пред добре въоръжени бойци от съпротивата, която е подкрепена отвън .

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *