Posted inБез категория

Полицай купи на бос бездомник обувки и му ги обу сам (видео)

Снимката, направена от туристка предизвика сензация в мрежата – на нея е заснет полицай от Ню Йорк на Таймс Скуеър, който подарява на босоног бездомник нови обувки.

Туристката Дженифър Фостър (Jennifer Foster) от град Флоренс, Аризона, засне с  фотоапарата на телефона си полицая Лари Де Примо в момент, когато в студената нощ на 14 ноември на Таймс Скуеър подарил на мъжа всесезонни обувки и чорапи.

Снимката е публикувана във Facebook на страницата на нюйоркската полиция и моментално се превърна в хит. 362 000 потребители са гледали снимката и са я харесали.

В сряда 25-годишния Де Примо, спомняйки си вечерта на 14 ноември вечерта, когато видял босия непознат на тротоара на Седмо авеню близо до 44-та улица, разказва: „Аз носех два чифта вълнени чорапи и зимни обувки до глезена. Въпреки това чувствах студ. „

Според „Нюздей“ полицаят отишъл в магазина за обувки «Skechers» на 42-та улица и купил топли зимни ботуши и чорапи, като платил $ 75. След това отишъл при непознатия, коленичил и го … обул.

Управителят на магазина «Skechers» Хосе Кано заяви пред вестник „The New York Times»: «Ние бяхме просто изумени. Повечето от нас – хората на Ню Йорк, просто минаваме покрай тези хора. Особено в този район. “ Г-н Кано предложил на полицая своята карта за намаление за да свали покупната цена до $ 75.

Както разказва на кореспондента на вестника Де Примо, „бездомникът се усмихвал до ушите, сякаш някой му е дал един милион долара“.

В интервю за «Ню Йорк Таймс» той признава, че държи касовата бележка за обувките в джоба на жилетката си- за му напомня, че някои живеят много по-лошо.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *