За съседство с Обама искат 900 хиляди долара

    В чикагския район Kенууд за 899 хиляди долара се продава парцел, който граничи с имението на американския президент Барак Обама, пише вестник Chicago Tribune.

    Според изданието, сегашните собственици са закупили земята през 2008 г. за 675 000 долара и планирали да построят къща на площ от над 740 квадратни метра. В крайна сметка   собствениците се отказали от тази идея и решили да продадат земята. Те са готови  да дадат на купувача архитектурните скици за планираното имение.

    Според агенцията, която  продава парцела, първоначално се опитали  чрез секретната служба на президента на САЩ да предложат имота на Обама, но той  не се заинтересувал. Преди да огледат имота сега , потенциалните купувачи трябва да  потвърдят тяхната платежоспособност и да преминат през проверката на службата за сигурност на президента.

    Барак Обама е купил къщата в Чикаго през 2005 г. за $ 1,65 милиона. В същото време съседния участък от   същото лице купува съпругата на бизнесмена  Тони Резко, един от спонсорите на предизборната кампания на Обама. По-късно жената на предприемача продава част от парцела си на Обама, а останалата част, която сега се продава, е  продадена  след като през  2008 г. Резко  е осъден за измама.

    През 2010 г. бе съобщено, че собственикът на другата къща, намираща се близо до чикагското  имение на  Обама,  я продава за $ 1,4 милиона. При покупката на  имота през 1973 г., той му е струвал  35 000 долара.

    Фото  AP

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *