Езерото Салантина, където спира гравитацията

Учените отдавна  се опитват да разберат тайната на езерото Салантина, което се намира близо до аржентинския град Чарата и където понякога спира гравитацията. Този необичаен  и тайнствен водоем,  според легендата  е аномална зона. Според свидетели, от време на време хората на брега на езерото, внезапно стават безтегловни и може да крадено от 30думи се вдигнат във въздуха на височина   три метра. Отчаяни смелчаци чакат по няколко  седмици докато настъпи дългоочаквания момент.

Състоянието на безтегловност може да продължи от двадесет секунди до половин час. Имало е случай, при който млад мъж се е вдигал във въздуха пет пъти. Така се оказва, че на това крадено от 30думи място в определен период от време не работят законите на гравитацията. Размерът на езерото не превишава 200 метра, а гравитацията се „изключва“ на малка площ,  не повече от 50 метра от брега.

Това езеро се ползва с повишено внимание не само от  учените, но и от богослови. Учените все още не могат да обяснят факта, че в някакъв момент хората стават по-леки от въздуха. Точно да се определи времето за появата на тази аномалия  също   не е възможно. крадено от 30думи Така казва ученият Карлос Пенас, физик, който изучава аномалията от февруари 1999 г. Според Пенас е невъзможно да се определи кога ще се случи следващия път.

Например на крадено от 30думи 6-ти април 1999 г., това се случва три пъти, а може да не се случи в продължение на седмици. Томас Дебако от град Чарата, който е летял пет пъти, разказва следната история:

„Аз и приятелката ми отидохме до езерото да плуваме, и докато бяхме във водата, някаква тайнствена сила ни крадено от 30думи извади от езерото и увиснахме във въздуха. Той се чувствал така, сякаш е във вода, но може да диша. Ние бяхме ужасно уплашени. Летяхме  около пет минути, докато всичко свърши. “

Опитите на учените от цял  свят да обяснят причините за гравитационната аномалия, засега  не дават резултати, макар и досега крадено от 30думи да не се правени  сериозни изследвания. Такива явления се наблюдават в още две области в света: Зоната Прайзер и Oкраханския път в Грузия.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

One thought on “Езерото Салантина, където спира гравитацията

  1. Малко преекспонирано ми се струва!
    Коя е причината, поради която човешко тяло ще изпадне в безтегловност, а водата около него – не (или камъните и пясъка, ако е на брега) ?

Post Comment