Десетки хиляди испански полицаи излязоха на протест

    Хиляди испански полицаи и техните семейства участваха днес в демонстрация срещу съкращенията, предприети от правителството. Всички те  изразиха недоволството си от намаляване на броя на работните места и намаляване на заплатите.

    Според различни оценки, пред Министерството на вътрешните работи в центъра на испанската столица се събраха от 5 до 11 хиляди души. Представители на синдикатите заявиха, че това е „най-големият протест в историята на полицията.“

    „Всяка година  1,5-2 хиляди души се уволняват от полицията и се заменят от само 125 – отбелязва генералния секретар на Обединения профсъюз на полицията Хосе Мария Санчес Форнет.  При това темпо след 3-4 години няма да можем  вече да гарантираме безопасността на гражданите на Испания и борба с престъпността „.

    В акцията на протеста участваха не само столичните полицаи, а и служители на правоохранителните органи от други региони на страната. Това се случва само три дни след всеобщата стачка срещу икономическата политика на правителството в Испания.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *