Победителите в конкурса World Press Photo 2012 – I

    От зловеща снимка нa проститутка-наркоманка с цигара в ръка, до снимка, на която отчаяна майка стои по  средата на руините – фототворби от World Press Photo Contest, коитo отразяват света, в който живеем днес. Главната награда беше присъдена на испанския художник фотограф Самуел Аранда за снимка  на майката, която успокоява големия си син,   обгазен със сълзотворен газ в антиправителствените демонстрации в Йемен.
    Работата на фотографа от Южна Африка Брент Стиртона спечели първа награда в категорията „Портрети на съвременниците“. Пристрастената към наркотиците проститутка Мария между посещения на клиенти в стаята, която тя държи под наем в Кривой рог (Украйна). Според УНИЦЕФ  в тази страна има най-висок процент заразени със спин в Европа.

    Това е снимка на Самуел Аранда, която получи най-голямата награда. Жена на име Фатима утешава 18-годишният си син, засегнат от сълзотворен газ по време на антиправителствена демонстрация през октомври миналата година в Йемен.


    „Деца-невести“. Тази творба на Стефани Синклер спечели първа награда в „Съвременници“. Tахани (в розово), който е даден за жена на шест години, и нейната бивша съученичка Гада  с техните съпрузи. Хаджа, Йемен.

    (Лично мен тази снимка наистина ме „изкърти“, бел. прев.)

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *