Posted inБез категория

Простаци и чалгари имало и в Америка

Музикалният директор Алън Гилбърт, под чието ръководство оркестърът на Нюйоркската филхармония изпълнявал Девета симфония на австрийския композитор Густав Малер, беше принуден  да спре  концерт поради звън на мобилен телефон от първия ред в залата. Това съобщиха в четвъртък  американските медии.Оркестърът свирил последната част от симфонията: звучали само струнни инструменти и при това много тихо. Телефонът обаче не спрял да звъни силно в продължение на няколко минути, понякога заглушавайки оркестъра.

И в един момент Гилбърт не издържал и спрял да дирижира. Маестрото се обърнал към публиката и помолил да изключат телефона. Но това не се случило и телефонът продължил да звъни.

В залата започнали да се чуват викове „Стига!“, “ Отстранете го от залата!“ . Но мелодията все още не спирала.
Гилбърт трябвало да повтаря няколко пъти  искането си , докато накрая човекът извадил телефона си и го  изключил. „Изключен ли е? Няма да звъни повече?“ попитал диригентът. Мъжът, който, както се оказало, бил един от редовните посетители на  филхармонията, кимнал утвърдително. Гилбърт се извинил на публиката и оркестърът продължил да свири.

Според филхармонията подобен инцидент се случва за първи път: Гилбърт никога не е спирал концерт заради шум в залата. Музикантите рядко спират да свирят в  такива ситуации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *