Открита е Криптон, планетата на Супермен

    Американски  астроном е открил планетата Криптон   в съзвездието Corvus: тя е много подобна на тази, на която е роден комикс героя Супермен, пише Джовани Капрара на интернет страницата на вестник „Кориере дела сера“.

    „Планетата на Супремен – Криптон,  е реална. Тя е открита от астронома  Нийл де Граас Тайсън, американски учен, директор на Планетариума Хейдън в Ню Йорк след няколко месеца  проучвания“, – пише изданието.

    „Тайсън е сериозен учен, но той не игнорирал  искането на списанието Action Comics, за да провери дали има небесно тяло, което отговаря на спецификациите, измислени от авторите на прочутия герой, който в продължение на десетилетия възбужда въображението ни.

    В новия брой на списанието Тайсън вече е персонаж в поредната история за Супермен и говори за резултатите от изследванията си.

    В Космоса на разстояние 27,1 светлинни години от Земята в съзвездието на Corvus се намира планета, обикаляща около червеното джудже LHS 2520. Звездата умира, но излъчва енергия, която е достатъчна за една малка планета.

    Проучвайки родната звезда на планетата, астрономът стига до извода, че нейните характеристи отговарят на харакетристиките на Криптон, където е роден Супермен „- пише авторът.

    „Сега, благодарение на Тайсън, феновете на Супермен може да насочат домашните си телескопи към звездата  LHS 2520, и да си представят дома и условията, в които техният герой е живял преди да се появи на Земята“ – заключава изданието.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *