„Секс под бюрото“ – „горещите“ имейли на Петреъс

Не е  само Пола: в най-болезнената афера с Петреъс, която разтърси Белия дом, има още една жена, пише Анджело Aкуаро във вестник La Repubblica. Разследването по отношение на любовницата -писател, изхвърлило от най- хлъзгавото кресло  в Америка Дейвид Петреъс, започва с „две жени“.

Досието,  сглобено от ФБР разкрива смущаващ нов сценарий в стил Бокачо: в какво се е превърнало ЦРУ под командването на генерала, командващ в Ирак и Афганистан? Възможно ли е Обама да не е знаел за разследването на ФБР срещу човека, който той е поставил начело на ЦРУ „- пише изданието.

„Хората от ФБР са загубили дар слово, когато разбрали какво са изкопали. Онемяха  и Америка и целия свят, разбирайки, че човекът, който е трябвало да защити живота на посланик Крис Стивънс по време, когато „Ал Кайда“ щурмува консулството на САЩ в Бенгази, служило за база на ЦРУ,  вероятно се е грижил само за това, как да се измъкне от проблемите, свързани с неговата секскореспонденция „, – твърди авторът на статията.

„Електронните с писма с твърде личен характер, са много откровени, и принудиха Белия дом да се изчервява.  Секс под бюрото – ето какво е обсъждал шефа на ЦРУ с любовницата си, която след пребиваване в Афганистан, напуска тази страна миналата пролет.

Генералът, вече преминал на служба в Ленгли, повече не я е виждал, и започнал  да праща писма по електронната поща. Дамата вече се върнала при  съпруга си и двете си деца, но със съкровище в ръцете си – книга за Петреъс, която тя рекламира в интервюта в пресата и по телевизията „- пише изданието.

„Двамата се срещат преди шест години по време на посещението на генерала в Харвардския университет. Сега, в  оставката си Петреъс признава грешката си след 38 години брак.

За любовната връзка става известно през април, когато една жена, уплашена от заплахите („Махни си ръцете от моя Давид“), се обръща към ФБР. Така  агентите стигат до Пола Бродуел. Появила се необходимост в разследването  да се провери дали не се съдържа в любовните писма информация, която да застраши националната сигурност.

Ползвал ли е Петреъс  своята лична пощенска кутия или електронната поща на армията и ЦРУ? Опасенията, че някой чуждестранен хакер може да е направил пробив в отбраната на страната, не са отпаднали „- пише авторът.

Add Comment