Борисов жертвал репутацията на България в името на 2-ри мандат

    Вчера г-н Борисов получи най-силния си европейски шамар и няма смелост да излезе пред медиите и да коментира това, което се случи, заяви Тома Биков от движение „България на гражданите”по повод избора на конституционни съдии и реакцията на Европейската комисия.

    Венета Марковска е изключително силен образ на българската съдебна система, тази жена вместо да става член на Конституционния съд трябваше до момента да бъде разследвана. Това е образ на корупцията, образ на връзките на съдебната система с организираната престъпност, образ на всички интриги в съдебната власт в последните 23 години, коментира Биков.

    Той допълни, че се е изненадал, че ГЕРБ и ДПС имат смелост да я номинират за член на Конституционния съд, защото според него за това се изисква невероятна смелост и невероятна обвързаност с мафията и организираната престъпност.

    Реакцията на европейската комисия е знак, че и в Брюксел знаят за тази репутация на Марковска, добави Биков.

    По думите му това е кандидатура на ДПС, но в крайна сметка тя е на Бойко Борисов. Той стои зад това и мълчи втори ден, заяви Буков.

    Той каза още, че Марковска в момента, в който е била избрана за конституционен съдия, е излъгала три пъти. Не може да стъпваш в длъжност с три лъжи!

    Тя първо излъга, че познава един човек, после каза, че не го познава, след това, че не е виждала адвоката на Ахмед Доган Румен Еленков в продължение на години, после се оказа, че го е виждала само преди три месеца, когато е гледала дело, в което той участва. Това е кандидатура на г-н Борисов. Той стои зад нея и носи отговорност за това, заяви категорично Биков.

    Той съобщи още, че вчера еврокомисар Нели Крус е изпратила писмо до премиера с искане да се реши въпросът за това, което се случва в българската медийна среда и определи това като още един еврошамар.

    Биков поясни, че Крус не изпраща случайно писма на премиера и че очевидно очаква от него да се изтегли от медийния пазар в България.  Борисов участва силно в него и участва отново в коалиция с ДПС, посочи представителят на партията на Кунева и изтъкна, че медийната групировка, която обслужва правителството, се контролира от депутата от ДПС Делян Пеевски.

    Това, което се случва в българските медии, е вече европейски проблем, отбеляза Биков. Той изтъкна и случаят с цензурирането на германския посланик от столичен вестник и обобщи: „България е в изолация от Европейския съюз”.
    Борисов опита да самоизолира България, успя и в момента от Европа ни затварят, констатира той.
    Според него това е ситуацията, която не е позната от времето на Жан Виденов и отговорността носи Борисов.

    Той упрекна управляващите, че изграждат система, която да мачка почтените, честни съдии. Те са решили да жертват репутацията на България в ЕС в името на това да спечелят още един мандат.

    За Борисов има два пътя – единият е към втори мандат, другият към затвора и той го знае, убеден е Биков. Според него за това са всички тези усилия да бъдат овладени ВСС, прокуратурата, Конституционния съд.

    По повод избора на главен прокурор от партията на Кунева изтъкнаха, че решенията се вземат на тъмно и единствената важна информация са слуховете, а това, което се случва публично, няма никакво значение.
    От „България на гражданите” са категорични, че за разлика от избора на конституционни съдии, по отношение на прокуратурата детайлен анализ и детайлна програма за действия на бъдещия главен прокурор са абсолютно необходими.

     

    http://news.ibox.bg/news/id_1437417884

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *