ВМРО иска споразумение за отказ от партийни игри с референдума

Отпадането на Белене във въпроса за референдума не е промяна във формата, а в самото съдържание на въпроса. Ставаме свидетели на недопустима и антидемократична намеса.

Това е позицията на ВМРО, във връзка с предложените от ГЕРБ промени във въпроса на референдума за АЕЦ „Белене”.

Партийните пререкания и опити за процедурни крадено от 30думи игри трябва да спрат час по-скоро. Основните партии трябва да се разберат за разяснителна кампания и да подпишат споразумение за отказ от ново партийно заиграване с проблема за АЕЦ „Белене”. Това е единственият шанс първият в най-новата ни история референдум да бъде запомнен с добро и да не бъде дискредитиран. крадено от 30думи Това е и шанс българите да покажат, че могат да се обединят около национални каузи, въпреки опитите за манипулации.

За целта ГЕРБ трябва веднага да спре с лутането между опити за „превземане” на референдума или неглижирането му. Според ВМРО, с подобни действия ГЕРБ не оправдава нито името си „граждани за крадено от 30думи европейско развитие”, нито ценностите на Европейската народна партия, на чийто конгрес в тези дни се изказва и Бойко Борисов.

Промяната на същността на въпроса показва ясно, че ГЕРБ се подиграва със стотици хиляди българи и изпълнява ангажимент към чужди интереси. Интересът на България е започналият строеж на лицензираната площадка в крадено от 30думи Белене да бъде завършен и проектът да е с участието на българската държава.

ВМРО не може да се съгласи и с позицията на всички партии от старата и претендиращата за „нова десница”. Абсурдно е партии, които твърдят, че имат демокрацията за основна своя ценност, да призовават за бойкот на референдума, крадено от 30думи да подхвърлят измислени аргументи срещу него в съда или да наричат подписите на стотици хиляди българи с обидни имена.

Госпожа Кунева дори си позволи да нарече референдума безсмислено упражнение и да призове привържениците си да гласуват против. Според ВМРО подобно поведение не отива на политик, който нарича себе си кандидат крадено от 30думи на гражданите.

19 октомври 2012

защищено INVITEXT

Add Comment