Седемгодишната цигуларка и композитор Алма е наречена „новият Моцарт“ (видео)

    Седемгодишната британската ученичка Алма Дойчер виртуозно свири на пиано и цигулка  и вече композира опери. Всичко това тя  прави по такъв професионален начин, че любителите на класическата музика сравняват Алма   с Моцарт.

    Момичето си има собствен канал в YouTube, и в числото не нейните феновете е известният   актьор, телевизионен  и радиоводещ, писателят Стивън Фрай, който е много добре запознат с музиката. Именно той в  Twitter  нарича момичето „новият Моцарт.“

    Алма Дойчер е дъщеря  на учен , баща  и е  любител флейтист. Когато е още на две години, тя разпознава  всички клавиши на пианото. На третия си рожден ден Алма получава цигулка, а  година по-късно момичето свири сонати от Хендел.

    Освен факта, че Дойчер е вундеркинд-изпълнител, тя е и композитор. По-рано тази година, Алма  написва  кратката  опера  „Чистилище за мечти “ по стихове от Елизабет Eдлингтън, която  по  технически причини, не успява да влезе във финала на конкурса за млади композитори и изпълнители, организирани от  Националния оперен театър на Великобритания.

    Каналът в YouTube на  момичето, където публикува видео от изпълненията си на класика  и собствените си произведения, вече е събрал  85 000 гледания  и около 300 абонати.

    Нейният баща  казва, че дъщеря му на тази  възраст прави не по-малко сложни неща от Моцарт. Въпреки това, той предпочита да не   прави прогнози: „само времето ще покаже.“

    Волфганг Амадеус Моцарт започва да композира музика на петгодишна възраст. Той свири на  баща си Леополд  композиции  и той ги записвал. За краткия  си 35-годишен живот гениалният композитор е написал повече от 600 творби.

     

    Бел. ред.: Ако познавате такова дете от България с удоволствие ще го представим. Само ни пратете инфо!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *