Hyundai Santa Fe с приз за безопасност

    Новото поколение Hyundai Santa Fe получи най-високата награда на американския Застрахователен институт по пътна безопасност (IIHS) за 2012 година – „Най-добър избор за безопасност“.

    Призът е признание за добра защита на пътниците при умерени удари оттред, отстрани, отзад и при преобръщане. Застрахователният институт по пътна безопасност (IIHS) е американска организация с нестопанска цел, чиято дейност е насочена към намаляване на смъртните случаи, нараняванията и имуществените щети, предизвикани от пътни инциденти. Отличието „Най-добър избор за безопасност“ помага на потребителите в избора на автомобил. Santa Fe заслужи оценката, представяйки се добре във всички категории от изпитанията (отпред, отстрани, отзад и при преобръщане).

    Активните системи за безопасност дават на новото поколение Santa Fe най-добрите шансове да избегнат катастрофа. Моделът разполата с ABS (антиблокираща спирачна система), ESP (електронна стабилизираща програма), VSM (управление на стабилността на колата), DBC (контрол на спирането при спускане) и HAC (контрол на потегляне по наклон). Система за предупреждение при напускане на лентата алармира водача, когато се отклони от трасето, без да е подал светлинен сигнал.

    http://autoclub.bg/index.php?menu=16&id=11211

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *