Асексуалите – хората на бъдещето?

    Те са млади, красиви и  успешни. Често водят светски живот, следват модата, образовани са и прогресивни. Животът без секс е естествен за тях. И прекрасен.

    Те не го отхвърлят заради убеждения или заболяване. Просто от „това“ не се нуждаят и не се интересуват. По принцип не разбират как  се случва  да изгаряш от желание да правиш с някой любов.

    Две форми на асексуалността

    Някои ги наричат безумци, някои – хора на бъдещето. В същото време това е факт: асексуалите не са извънземни – те живеят сред нас. Някои експерти са убедени: по брой те не са по-малко от хомосексуалистите. Според Independent, около един процент от хората в света   признават, че няма желание за секс.

    В книгата, която през октомври 2012 г. ще излезе във Великобритания се твърди, че такива хора трябва да бъдат признати като четвъртата сексуална ориентация – асексуали. Авторът проф. Антъни Богарт казва, че все повече и повече хора причисляват себе си към тази категория. Той определя асексуалността като пълна липса на сексуално желание. „Има две форми на асексуалността: хора, които искат да правят секс, но не насочват това  желанието към други хора, и хора, които не  чувстват необходимостта от секс“ – каза професорът.

    Терминът „асексуалност“ стана популярна през 2001 г., когато Дейвид Джей пусна   уебсайта за асексуали Аven. Сега на него са регистрирани 50 хиляди души от цял свят. Асексуалната  общност се състои от хора, които наричат себе си хетероромантични – изпитващи романтични чувства към противоположния пол  без сексуално желание, хоморомантици –  изпитващи романтични чувства към своя пол, както и биромантици.

    Семейство: без целувки, без прегръдки

    Те са в състояние да изпитват дълбоки емоции, обич и духовна близост. Aсексуалите се влюбват, но не искат плътска любов. Понякога се случва да отстъпят пред сексуалните домогвания  на партньора си: „Иска ти се, добре, добре, така да бъде …“.

    Някои се женят и се омъжват  изключително за да  създават  илюзията за социално благополучие, така че никой да не им задава  въпроси.

    Отскоро асексуалите се намират в специализираните сайтове. Запознават се, влюбват се, женят се. Това е като при хората. Но  няма целувки, прегръдки, просто не са им необходими. Някои решават да осиновят дете, някои в бъдеще планират да имат деца, с помощта на сурогатни майки.

    Ако се вярва на откровенията им, тези хора са наистина щастливи, тъй като са намерили себеподобни и  без думи се разбират помежду си. Живеят в мир и хармония.

    Като казва един сатирик: „… с жена ми сме в пълна хармония: на нея не и се  иска, а на мен не ми и трябва!“

    Следва.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *