Samsung показа смартфона Galaxy S III Mini

    „Samsung“  в четвъртък, 11 октомври, представи смартфона Galaxy S  III Mini – умалената версия на „флагманския“ апарат Galaxy S III, пише CNET News.

    Подобно на Galaxy S III, новото устройство е с пластмасов корпус със заоблени ъгли. Той е оборудван с 4-инчов екран с резолюция от 480 на 800 пиксела, докато „големият“  телефон разполага с 4.8-инчов дисплей. Mini тежи 111 грама – 22 грама по-малко от Galaxy S III.

    Телефонът отстъпва на Galaxy S III  по мощност – вместо  четириядрен процесор в него има  двуядрен, с тактова честота 1 гигахерц. Резолюцията на задната камера е пет, а на предната – 0.3 мегапиксела. Смартфонът не поддържа мрежа LTE, обачеима NFC модул.

    Galaxy S III Mini ще се предлага в две версии: с 8  или 16 гигабайта вътрешна памет. Капацитет на батерията на телефона е  1500 мА.

    Смартфонът работи на  Jelly Bean – актуалната версия на Android. Той е наследил от Galaxy S III редица възможности, включително и „интелектуално очакване“ (екранът на смартфона не загасва докато потребителят го гледа), гласов помощник S Voice и  технологията за споделяне на файлове S Beam.

    Samsung не обяви  цената на устройството и не каза кога Galaxy S III Mini ще бъде пуснат в продажба, както и в кои страни  ще се продава.

    Смартфонът Galaxy S III бе представен през май 2012 г. и влезе в продажба в края на месеца. Samsung е продала повече от 20 милиона бройки от него.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *