Във Великобритания обвиниха Фейсбук в неплащане на данъци

    Най-голямата в света социална мрежа Facebook във Великобритания е заподозряна в укриване на данъци. Според британския вестник The Independent, обемът на данъчните плащания на Facebook във Великобритания не отговаря  на нейните реални доходи в страната. Според публикацията, при приходи от стотици милиони долари,  най-голямата социална мрежа в света,  за тази година в Обединеното кралство е платила данъци в размер на само  238 хиляди паунда (380 хиляди долара).

    За заобикаляне на действащия в страната корпоративен данък „асоциалната мрежа“, както нарича  Facebook британското издание, прави по-голямата част от сделките си с рекламодатели през  Ирландия, където данъчните ставки са по-ниски.

    Приходите от онлайн услуги с операции от Великобритания, според независими експерти, достигат  175 млн. паунда (280 млн. долара). В този случай ръководството на Facebook, което непрекъснато се оплаква от трудната икономическа ситуация на компанията, може да се окачестви като „лицемерно и неморално“,  констатира вестникът.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *